یکشنبه / ۴ آذر / ۱۴۰۳ Sunday / 24 November / 2024
×
آغاز ثبت‌نام بوت‌کمپ آموزشی نشریات دانشجویی خوزستان
ویژه فعالین نشریات دانشجویی خوزستان

آغاز ثبت‌نام بوت‌کمپ آموزشی نشریات دانشجویی خوزستان

فعالان دانشجویی در میزگرد خبرگزاری فارس، تاکید کردند که وزیرعلوم در انتصابات مسئله‌دار بازنگری کند و در پی مسئولیت دادن به افرادی باشد که تا بن دندان به جمهوری اسلامی معتقد باشند.
وفاق را جوری تعریف کنند که شامل دانشجویان انقلابی هم شود!

فعالان دانشجویی در میزگرد خبرگزاری فارس، تاکید کردند که وزیرعلوم در انتصابات مسئله‌دار بازنگری کند و در پی مسئولیت دادن به افرادی باشد که تا بن دندان به جمهوری اسلامی معتقد باشند. در این میزگرد با یونس فرزین فرد عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم، علی اسعدی دبیرسیاسی دفتر تحکیم وحدت و مهدی محمدی فعال سابق دانشجویی گفتگو کرده ایم که در ادامه جزئیات آن آمده است.

نسبت جنبش دانشجویی با دولت جدید را چگونه تعریف و ارزیابی می‌کنید؟

یونس فرزین فرد عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم در ابتدای این نشست،گفت: مسئولان تشریفات‌ ریاست‌جمهوری اگر توجهی به مطالبات و سخنان جنبش دانشجویی نداشته باشند در ذهن برداشت می‌شود که در ارتباط با جنبش دانشجویی مانند دوره ریاست‌جمهوری حسن روحانی رفتار می‌کنند که هر سال شانزدهم آذر فرمایشی جلسه‌ای برگزار شده و تعداد کمی از دانشجویان را برای حضور دعوت می‌کردند یا فرصت سخنرانی به آنها نمی‌دادند. ولی ما در ۳ سال ریاست جمهوری شهید رئیسی شاهد بودیم که ایشان اهتمام ویژه‌ای برای دانشجویان قائل بود و اکثر مسئولین دولتی را به حضور میان دانشجویان دعوت می‌کرد.رئیس جمهور شهید اعلام کرده بود که دولت مردمی از جنس دانشگاه است و نگاهش به دانشگاه متفاوت است. حالا اینکه تا چه حد موفق عمل کرده یا نه جای بحث دارد اما اینکه پای حرف دانشجویان بودند قابل‌تقدیر است چه جلساتی که با دبیران اتحادیه‌ها برگزار کردند و چه جلسات عمومی که در بین مردم حاضر می‌شدند و با دانشجو صحبت می‌کردند‌.این نگاه به بدنه دولت نیز منتقل می‌شد و شاهد بودیم که وزرای مختلفی برای صحبت به دانشجویان حاضر می‌شدند.

وفاق را جوری تعریف کنند که شامل دانشجویان انقلابی هم شود!
اما شیوه برخورد اخیر اگر مدیریت نشود نوید نگاه درستی را به بدنه دانشجویی نمی‌دهد و این ترقی را می‌دهد که می‌خواهند دانشجویان انقلابی را کنار بگذارند و دانشجویان غیر سیاسی را به عرصه بیاورند. این باعث می‌شود که دانشجویان فعال تشکل‌های دانشجویی این‌قدر در دانشگاه درگیر مسائلی دیگری باشند که آرمان خود را فراموش کنند. تیم آقای پزشکیان در دانشگاه تهران نشان داد که نگاه تحولی به دانشجویان قائل نیست و قائل به کنشگری دانشجویان در فضای علمی نیست. مثلاً نکته‌ای که با آن متذکر شدیم این بود که دانش جویانی که تخلف کرده‌اند باید مطابق قانون با آنها برخورد شود و نباید این دانشجوی به دانشگاه برگردند.اگر هدف این است که دانشجویان در یک روزمرگی شوند کلمه وفاق معنا پیدا نمی‌کند. اگر بخواهیم معنای وفاق ا در دانشگاه پیاده کنیم باید به همه دانشجویان و تشکل‌ها نگاه‌داشته باشیم.ما تشکل‌ها اگر بخواهیم کاری کنیم باید ابتدا عقبه فعالیت این جنبش را بررسی کنیم، عدم شناخت تاریخچه جنبش دانشجویی درک درستی را به دانشجویان نمی‌دهد.اخیرا شاهد هستیم که افرادی که سوابق خوبی ندارند در وزارت علوم و دانشگاه ها مسئولیت می‌گیرند، وزیر علوم باید دقت کند افرادی می‌توانند به نظام خدمت کنند که به آن اعتقاد عملی داشته باشند.

سفرهای دیپلماتیک حمایت عملی ایران از مقاومت را نشان داد
یونس فرزین فر در ادامه این نشست، گفت: تأثیرگذاری دانشجویان و جریان انقلابی در موارد مهم دانشگاه پایین آمده است و شاهد رکودی در این زمینه هستیم. این ناشی از نشناختن مسئولیت است، جنبش دانشجویی در وهله اول مسئولیتش این است که شناخت درستی از فضای داخلی دانشگاه داشته باشند تا بتواند با آنها ارتباط برقرار کند. در وهله دوم نیز باید تأثیرگذاری نسبت به فضای کلان کشور داشته باشد. برنامه‌های ما کوتاه‌مدت است و دید کلام و بلند مدتی برای انجام برنامه خود نداریم. همه موارد آزاد به شناخت مسئولیت اصلی جنبش دانشجویی است تا بتوانیم نقش خود را در آن طراحی کنیم.اینکه مسئولان جمهوری اسلامی در شرایط سخت منطقه حضور داشته باشند ناشی از حمایت عملی جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت است و سفر آقای قالیباف عراقچی و پزشکیان به کشورهای منطقه قابل‌تقدیر است. جنبش دانشجویی حتماً از این اقدامات حمایت می‌کنند.اینکه مسئولان سیاسی و اجرایی کشور در کشورهای جبهه مقاومت حضور یابند ناشی از دیدگاه کلان جمهوری اسلامی ایران به این مسئله است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید